Main img

Standardni časovi joge
 
Časovi traju 75 minuta.
Sastoje se iz 3 dela
- asana
- pranajama
- relaksacije
Integralni sistem joge odlikuje postepenost i sistematičnost, i zbog toga su grupe podeljene na 3 nivoa: početni, srednji i napredni. Na svakom od ovih nivoa uvode se nove vrste praksi i tehnika.
Bg joga centar će organizovati jutarnje, popodnevne i večernje časove kao i vikend joga programe..
 

Jedan čas joge

 Kako izgleda jedan čas. U prijatnoj i opuštenoj atmosferi časovi su koncipirani i prilagodjeni sticanju ličnog iskustva. Vežbe su prilagodjene svim nivoima od početnog do naprednog, i uključuju rad na svim nivoima fizičkom, mentalnom, psihičkom i energetskom.  

1plavi krug

Asane-fizičke vežbe. Joga položaji-asane pomažu fleksibilnosti mišića i zglobova. Vežbanjem se telo isteže, stimuliše i održava u dobrom fizičkom stanju. Pažljivim i sistematičnim odabirom vežbe su prilagodjene svim starosnim dobima i ličnim mogućnostima. 

2plavi krug

 Tehnike disanja-pranajame. Praktikovanjem pranajama prirodno disanje se harmonizuje, reguliše i otklanjaju se sve vrste problema i blokada.

  3plavi krug Relaksacione tehnike-joga nidra. Joga nidra je postepen i sistematičan način za opuštanje energetskih blokova i postizanje duboke relaksacije na svim planovima. Kontinuiranim vežbanjem joga nidre postižu se pozitivni efekti koji transformišu napetost i stres u stanje mira i opuštenosti.