Main img

 

No stress festival

 

 

Program festivala:

 

 

 

 

No stress festival

Sportsko udruženje Bg joga, u saradnji sa KST-om, Udruženjem za unapređenje kvaliteta života, u nedelju 18.9.2016., organizuje prvi No stress Festival” u prostoru “Top of the Hub”, na poslednjem spratu PC Ušće.

U vremenu u kome živimo svakodnevno prepoznajemo veliku potrebu za pronalaženjem načina da se izborimo sa stresom koji predstavlja veliki izazov za svakoga od nas. Poslednjih godina, radeći sa pojedincima i grupama zaposlenih u različitim korporacijama, u svojim centrima se bavimo primenom relativno jednostavnih i korisnih metoda za prevazilaženje negativnih efekata stresa. Kontrola stresa je novi izazov savremenog društva i predstavlja naredni stepenik u ličnom i evolutivnom razvoju svakog pojedinca.

                                                                                 O programu Festivala

„No stress festival” je zamišljen kao prezentacija načina i alata koji su nam dostupni u kontroli stresa. Program se sastoji od predavanja, radionica i velikog broja praktičnih metoda koji će biti predstavljene na jednostavan, svima razumljiv i primenljiv način. Naša ideja je da ovaj Festival bude prilika za bolje razumevanje toga šta stres zapravo jeste, kako nastaje, kao i za sticanje ličnog iskustva o tome na koji način određene tehnike i metode mogu da pomognu u njegovom kanalisanju i kontroli. Naša želja i cilj su da gosti Festivala po njegovom završetku steknu jedno novo iskustvo, kao i da im na raspolaganju ostanu primenljivi metodi za kontrolu stresa u svakodnevnom životu.

Mindfulness-program - metode svesne pažnje za kontrolu stresa

Program i okosnica Festivala su zasnovani na Mindfulness-u – vrlo poznatom i do sada najviše naučno potkrepljenom i ispitanom programu za kontrolu stresa koji se primenjuje preko 30 godina kao moćan metod za kontrolu stresa širom sveta. Ovaj program je nastao na bazi drevnih, nekoliko hiljada godina starih tehnika, a danas je postao uobičajen i metod primenjivan širom sveta, posebno u okruženjima sa visokim nivoom stresa. Ovaj program se sastoji od niza predavanja koja imaju za cilj dublje razumevanje stresne reakcije ali i praktičnih načina i alata za kontrolu i prevazilaženje različitih uzroka i nivoa stresa. Program je pokazao sjajne rezultate u generalnom podizanju nivoa svesnosti i samo-razumevanja, podizanju nivoa memorije, pospešivanju emocionalne stabilnosti, poboljšanju pažnje i fokusa, kontroli stresa, poboljšanju komunikacije i nivoa razumevanja životnog i radnog okruženja, tolerancije, i generalno prevazilaženju stanja uznemirenosti, bezvoljnosti ili utučenosti. Program u svom sastavu sadrži i nova saznanja iz oblasti neurobiologije, koja objašnjavaju zbog čega i kako metode svesne pažnje – Mindfulness-a deluju na um, psihu i telo. Ova kombinacija razumevanja procesa, tehnika za postizanje promene i naučnih objašnjenja se pokazala kao odlična kombinacija u procesu lakog prihvatanja i primenjivanja ovih metoda u svakodnevnom životu za savremenog čoveka.

Psihološke radionice

U programu Festivala predviđene su i psihološke radionice kao što su:

 • Sindrom sagorevanja"

Radionica kroz koju učesnici Festivala metodom samorefleksije mogu da prepoznaju svoje trenutno stanje, kako sindrom sagorevanja nastaje I razvija se, i kakav ima efekat na naše psihološko zdravlje.

Kroz vežbu “Gde odlazi moja energija” imajće priliku da na jednostavan način spoznaju nešto više o sebi, i kroz bolje samorazumevanje postignu i lakšu kontrolu u stresnim situacijama.

 • Moj „unutrašnji tim“ i ja

Radionica o delovima naše ličnosti i neophodnosti regulacije takozvanog unutrašnjeg tima" kako bi u interakciji sa spoljnim svetom, kroz uvek novu i drugačiju organizaciju unutrašnjih potencijala bolje reagovali i lakše se prilagodjavali spoljnim promenama i zahtevima. Ova radionica donosi jedan od moćnih psiholoških alata koji se može primeniti u profesionalnom, ali i u privatnom i društvenom životu.

Ostale radionice i predavanja

 • Otkljanjanje posledica dugog sedenja vežbama za kičmu i zglobove
 • Tehnike disanja i relaksacije
 • Progami za kontrolu stresa za zaposlene
 • Metode, pravila i predlozi za ishranu u stresnim periodima
 • Aktivni odmor kao nacin postizanja boljeg psiho-fizičkog zdravlja
 • Tehnike samo-masaže

 Predavači

 • Vesna Kostić
 • Dragana Vuković
 • Milja Hinić
 • Zoran Kostić
 • Vera Bajić
 • Jelena Bogojević

 

Relax zona - Festivalska No stress zona

Predvideli smo da u okviru Festivala gostima bude na raspolaganu i zona relaksacije, u kojoj bi u posebnom, izdvojenom delu mogli da probaju neke od metoda relaksacije, različite terapije i masaže, kao i da se konsultuju po pitanju aromaterapije, ishrane, zdravlja i sl.

 

Učesnici

 • Dr Gordana Popović Bogunović
 • Saša Počuča
 • Anika Petrović
 • Oboji me
 • Mirjana Nišević

 

 

Facebook event se nalazi na sledećem linku:

https://www.facebook.com/events/175852466162515/